22nd Jan 2015

În premieră, Tribunalul Buzău prin solutia pronuntata in Dosarul nr. 1730/114/2014 a admis în parte cererea clientului, constatând caracterul abuziv al clauzei contractuale, în sensul că a stabilizat cursul de schimb franc elevețian-leu, iar banca a fost obligată să-i recalculeze ratele la cursul de schimb din momentul contractării creditului, adică de 1,8 lei pentru un franc, urmand ca ratele sa fie platite la acest curs pana la sfarsitul contractului.
În 2007, Ovidiu Olteanu a împrumutat de la bancă 112.000 de franci elveţieni. La cursul din acel moment, bărbatul nu avea nicio problemă în a-şi plăti rata lunară de 900 de franci. În timp, din cauza crizei şi a deprecierii leului în faţa monedei elveţiene, nu şi-a mai putut achita la timp datoria.
Bărbatul a încercat o renegociere cu banca pentru a obține o recalculare a creditului, dar pentru ca in contractul de creditare era inscrisă o clauză care prevedea asumarea riscului rezultat din fluctuația cursului leu-franc doar de către client, reprezentanții băncii au refuzat aceasta incercare de renegociere a contractului.
Clientul s-a adresat instantei de judecata solicitand sa se constate caracterul abuziv al clauzei contractuale prin care acesta isi asuma riscul fluctuatiei cursului valutar. Instanta a admis cererea si a modificat aceasta clauza stabilizand cursul de schimb.
Dacă ați încheiat un astfel de contract de creditare, care prevede de clauze abuzive și doriți să aveți căstig de cauză, Casa de Avocatură Burlacu, vă stă la dispoziție zi de zi. Noi ne obligăm ca vom depune toate diligențele pentru ca dumneavostră să înfrangeți acest sistem abuziv și să bucurați de o decizie corectă.

Share Button

Leave a Reply

*

one × 3 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.