8:00 - 18:00

Program de lucru : Luni - Vineri

0722.819.777

Suna pentru o evaluare gratuita

Facebook

LinkedIn

en_GBro_RO

Propuneri de modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

Casa de Avocatura Burlacu > Uncategorized  > Propuneri de modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

Propuneri de modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

Ca urmare a numarului  tot mai mare de incidente in care au   fost implicate in ultima perioada biciclete si trotinete, Ministerul de Interne isi propune schimbarea Codului rutier pentru acestea.

Noile prevederi vor fi legate de definiția, normele și obligațiile celor care conduc un astfel de vehicul. In acest moment modificarile se regasesc in stadiul de proiect ce urmeaza a face obiectul unei viitoare ordonanțe ce va modifica Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Printre principalele modificari se regasesc:

  • Noua definitie a trotinetei electrice ca fiind “vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roți, articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric”.
  • Posbilitatea ca Trotinetele electrice sa fie conduse numai pe pista pentru biciclete, iar în lipsa acestei piste, vor putea circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.
  • Obligativitatea purtarii castii de protecție pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani.
  • Interzicerea transportului de pasageri pe trotinete electrice.

No Comments

Leave a Comment